Vatră

Acest magazin online e întemeiat de Zad Media și conceput ca o platformă de tip târg cu produse strașnice realizate din materiale sustenabile și reciclabile dar și materiale reciclate. Fiecare produs este testat înainte de a fi pus la vânzare. Sunt produse făcute de mână sau semi-industriale, create în ateliere românești, la cererea pieței. Astfel, în crearea produsului, pierderile de material sunt minime(respectă tehnica străveche de a păsăli materialele), nu există produse fabricate și scoase din uz pentru că nu mai există cerere. Se produc serii mici sau unicate pentru că materialele folosite sunt versatile și pot fi folosite în crearea mai multor tipuri de produse. Old Customs oferă o alterantivă de trai oamenilor preocupați de mediul înconjurător și pasionați produse sustenabile.

La cererea clientului, produsul poate fi personalizat, de la dimensiuni, culori, forme, până la propria lui marcă, dar numai în schimbul unei taxe adăugate de producător la pretul inițal al produsului. Produsele pot fi fabricate și în cantiate mare, la cerere, dar prețul nu poate fi redus mai mult de 10% din valoarea inițială pentru a stopa orice încercarea a unor revânzători de a crea stoc propriu. Acest lucru contravine ideii după care funcționează acest magazin online, acela de a minimiza pierderile și poluarea. Produsele pot fi revândute doar în aceste condiții.

Numele platfomei Old Customs înseamnă:

Tradiție Veche– Stilul getic vine ca o alternativă complementară, nu opusă stilului ”nordic” folosit în exces în toată lumea și de majoritatea producătorilor. Getic înseamnă design original și denumiri ale produsului cu cuvinte arhaice și se delimitează de produsele tradiționale românești, rămase mult în urmă ca design. Din tradiția românească preluăm doar sustenabilitatea, folosirea tuturor rămășițelor din circuitul fabricării, denumirile produselor și foarte puține tehnici de prelucrare, cele care nu sunt depășite de progresul societății.

Vamă Veche– Acest magazin se încadrează în spiritul liber Vama Veche, dar în același timp, acest concept reprezintă și depășirea granițelor românești, dorind să vindem în spațiul înternațional, de aceea am ales să folosim termenii de vamă și vechi în engleză, o limbă internațională. Numele Old Customs, prescurtat OC, in diferite forme de design, reprezintă brandul vizual al conceptului. De asemenea, prin acest brand se crează o identitate diferită și originală și se delimitează de alte concepte tradiționale

Târg– conceptul de târg se delimitează de ideaa de negociere a acestui termen și se îndreaptă spre ideea de vânzare, loc de vânzare online cu specific getic.

Operatorul acestui magazin este societatea ZET AD PUB SRL, înființată în 2009 și are ca domeniu de activitate design grafic, magazine online și operarea magazinelor online.