MENȚIUNE: produsele puse la vânzare pe oldcustoms.ro sunt 100% sigure pentru folosit și respectă reglementările în vigoare!

Modul 34

Primul produs creat din deșeuri este acest modul, alcătuit din 3 materiale reciclate, lemn, plastic și metal(și adeziv). Toate produsele provin din resturi menajere și nu sunt folosite temperaturi ridicate pentru procesare, nu degajă gaze poluante înafară de cele degajate de adeziv(din momentul sudurii materialelor). Plasticul e presat împreună cu adeziv și îmbinat apoi cu metalul și lemnul. Procesul de creare durează 30 de minute.

Testat timp de 3 luni în condiții rece(-12-cald(+30) uscat-umed dar și supus la forțe mecanice repetitive.

Primul model.

  • Rezistență: urmează să fie testat în condiții de umiditate și temperaturi peste 40 de grade. Timp de realizare al testării- 90 de zile. Este supus la șocuri mecanice repetitive.
  • Utilitate: Poate fi folosit ca suport cu 3 dimensiuni diferite și ca raft industrial sau domestic.
  • Accesibilitate: în condiția în care materialul reciclat e obținut gratis, costul producției e foarte mic. Există posibilitatea de obținere certificate verzi.
  • Emisii poluante: urmează să fie testat în faza finală, nu prezintă momentan.
  • Structură: se dezvăluie doar după obținerea brevetului
  • Disponibilitate: Septembrie 2020
  • Avantaje: Reciclare, Preț accesibil, Durabilitate(încă în proces de determinare)
  • Dezavantaje: Reticența față de un nou tip de material. Aici trebuie menționat că acest dezavantaj îl au toate produsele îndrăznețe.

Placaj de tip sandwich cu umplutură de PET.

A apărut ca extensie a modulului 34, pentru că am observat că îmbinarea plastic-lemn cu adezivul folosit e foarte ridicată. Stadiul de testare e incipient, urmează să fie finalizat în 2021. Pentru a produce câteva plăci la dimensiuni suficient de mari pentru a putea fi testat avem nevoie de o presă cu platan, pentru ca presiunea să fie uniformă pe toată suprafața plăcii. Momentan testăm dimensiuni mici. Rezultatele sunt îmbucurătoare.

Acest material o să fie folosit în primul rând la producerea unor coșuri de gunoi cu colectare selectivă, de tipul lemn la exterior, plastic la interior. Pornind de la ideea de a-l oferi gratuit sau în custodie, în schimbul colectării selective a deșeurilor. De asemenea, se află în lucru un contaniner cu sortare automată bazat pe gravitație, filtre dimensionale corelate cu trepidații. Acest principiu se folosește în mai multe domenii pentru sortare, dar încă, în colectarea selectivă nu s-a implementat. Momentan dețin o mașină automată de sortare cartofi, pe care o iau ca model.

Experiență

De ce să ai încredere în proiect

11 ani

experiență

În domeniul adezivilor și metodelor de lipire a diferitelor materiale. Lemn, plastic, poliester, bumbac, vinyl, sublimare.

Inovație

îm reciclare

Metodele de până acum nu au dat roade, atât pe plan local cât și național.

Dedicați

Reciclării

Viața a luat o turnură importantă anul trecut, când am hotărât să ne dedicăm reciclării.

O afacere

sustenabilă

Acest proiect e o afacere nu un aparat de mâncat bani. Am investit resurse proprii în implementarea ideii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *