Consumatori de produse plastice, sticlă, lemn și aluminiu din Baia Mare

În orașul Baia Mare sunt foarte mulți producători care importă materia primă din afara țării. De ce să nu avem și procesatori de deșeuri de plastic, sticlă, lemn și aluminiu pe plan local. Am obținut informații din interior și am confirmarea că marii angajatori din județul Maramureș importă produse procesate din materiale reciclate, după cum urmează.

  • Taparo – importă produse din lemn și derivate de lemn din Polonia
  • Eaton, Weidmuller, Electro Parts – importă plastic
  • UAC -folosește în mare parte aluminiu
  • Aramis – importă produse derivate din plastic(confirmat), nu e exclus să importe și lemn(presupunere fără confirmare).
  • Tecno Plast Injection produce elemente din plastic

Pe lângă asta, deși există o mulțime de deșeuri din lemn pe plan local, nu există aici un procesator. Fabricile de produse din lemn importă derivatele de lemn și deșeurile le reciclează prin Egger Grup, singurul reciclator mare din Romania. Singura concurență a acestui reciclator sunt localnicii care achiziționeză deșeuri pentru foc. Din păcate localnicii dar și românii în general sunt absurzi în ce privește relația cu focul. Aceștia cauzează adesea incendii de pădure dând foc resturilor lemnoase dar, în același timp, cumpără deșeuri provenite din fabrici, cu valoare energetică mică. Motivul pentru care fac asta e că nu există un procesator de masă lemnoasă provenită din reciclat. Dacă toate deșeurile merg spre reciclare iar resturile vegetale sunt procesate și ele, atunci acest circuit va înceta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *